WerkplekbeheerWerkplekbeheer

Het aanleggen van een netwerk vereist specialistische kennis en ervaring. Er is al sprake van een netwerk als u bijvoorbeeld uw computer verbindt met een printer of met een andere computer. Er is, zeker op het zakelijk vlak, natuurlijk al snel sprake van zo’n netwerk en dan ook vaak een stuk uitgebreider. In dit netwerk wordt dan ook al snel een server (computer) opgenomen die onder andere de verbinding tussen de verschillende apparatuur verzorgt. Deze server biedt meer mogelijkheden, want zo kan er bijvoorbeeld bepaalde software op worden geïnstalleerd. Denkt u hierbij aan bijvoorbeeld een boekhoudprogramma. Door hier voor te kiezen kunnen medewerkers gebruikmaken van dezelfde software, programma’s, spreadsheet en wat al niet meer zij. Dit bevordert de uniformiteit van werken en komt de efficiency ten goede. Overige voordelen van een netwerk zijn:

 • Centrale back-up mogelijkheid
 • Onderling e-mailen
 • Internet op elke op het netwerk aangesloten computer

 Wij kijken graag met u samen of het voor uw bedrijf of organisatie aan te raden is om ook te kiezen voor een netwerk.

Aanleg van netwerk

Hoewel we vandaag de dag veelal draadloos werken, is er bij het aanleggen van een netwerk nog wel bekabeling nodig. Daarnaast zal er een server moeten worden aangeschaft, vaak meerdere computers en natuurlijk mag de juiste software niet ontbreken. Dit zijn precies de zaken waarbij u de hulp van Bridge It nodig heeft. Bridge IT heeft een ruime ervaring in het aanleggen van netwerkinstallaties bij kleine –en middelgrote bedrijven. Door goed naar uw wensen te luisteren richten wij het netwerk zo effectief en efficiënt mogelijk in. Op deze manier kunnen u en uw medewerkers zowel individueel als samen optimaal werken.

 Meer weten? Neemt u dan contact op met onze klantenservice of maak gebruik van het contactformulier op onze website.

 Qua netwerken zijn er feitelijk twee typen te onderscheiden, namelijk:

 • Peer to peer netwerken
 • Client – server netwerken

 Een peer to peer netwerk komt het beste tot zijn recht bij kleinere netwerken. In deze netwerken zijn alle computers even belangrijk en met alle computers worden gebruikt. Printers en andere apparatuur zijn hierbij vanaf elke computer afzonderlijk te bedienen of aan te sturen. Om de back-up van data en gegevens eenvoudig te houden raden wij aan om deze op één computer te concentreren. Een router en een firewall zorgen ervoor dat veiligheid gegarandeerd is met betrekking tot zakelijk mail en het gebruik van internet. Om dit netwerk aan te leggen volstaat de standaard systeemsoftware in verreweg de meeste gevallen.

 Een client-server netwerk is voor u de oplossing als u hoge eisen stelt aan het netwerk. Veiligheid is hierin een belangrijke factor en overweging. In dit netwerk doet één computer dienst als server en wordt dan ook nergens anders voor ingezet. Dit vereist specifieke software die niet alleen het netwerk beveiligt, maar ook specifieke rechten toekent aan gebruikers van het netwerk. Een client-server netwerk stelt gebruikers in staat om ook thuis of op locatie gebruik te maken van het netwerk. U begrijpt dat dit een complexe aangelegenheid is qua aanleg en inrichting.Wat zeggen klantenover ons


We bieden niet alleen VoIP – en internetdiensten, maar we bieden ook een breed scala aan gerelateerde services, zoals SEO vriendelijk webdesign, zakelijk mail diensten, wifi oplossingen, web hosting, domeinregistratie, netwerkbekabeling, netwerkbeheer en diverse andere ICT diensten.


 • Goed advies, snelle levering en goede nazorg.


  Tatlises Hollanda
 • In onze werkplekken hadden we veel problemen met Wifi. Of het werkte niet of aantal collegas konden er alleen op. Na bezoek van Bridge IT en plaatsen van nieuwe Wifi accespoints hebben we geen last meer van.


  Flexoffiz


Vragen ?Stel gerust u vraag

Gratis en vrijblijvend


Uw naam*

Uw telefoon*

Uw Email*

Uw website

Uw vraag

Waar gaat uw vraag over?