Waarom overstappen naar Office 365 ? Alternatief IMAP/POP3 !

Waarom overstappen naar Office 365 ? Alternatief IMAP/POP3 !

Vandaag de dag zijn er maar weinig zaken belangrijker dan altijd en overal bereikbaar zijn. Dit betreft niet alleen ons privéleven, maar zeker ook ons zakelijke leven. Met andere woorden, ook zakelijk gezien willen we overal bereikbaar zijn, waarbij het belangrijk is dat we overal en altijd toegang hebben tot “ons werk”. Het is dan ook niet voor niets dat we veel werken vanuit een Cloud omgeving. Het aantal mensen dat kiest voor overstappen naar Cloud neemt overigens nog steeds toe. Maar als we dan toch altijd en overal werken, laten we er dan vooral voor zorgen dat we dit altijd en overal werken efficiënt inrichten. Met Microsoft Office 365 geef je invulling aan de nieuwe manier van werken. In dit blogartikel vertellen we je hier dan ook graag meer over.

 

Eén abonnement, alle services

 De voordelen van Office 365 zijn legio. Eén van de belangrijkste voordelen is dat je voor één prijs (in abonnementsvorm) overal en altijd toegang hebt tot alle diensten/producten die onder Office 365 vallen. Om je een beeld te geven kun je alle onderstaande programma’s van Office 365 gebruiken:

  • Word
  • Excel
  • PowerPoint
  • OneNote
  • Outlook
  • Acces
  • Publisher

Dit zijn programma’s die vrijwel elk bedrijf gebruikt en alleen dit feit al is reden genoeg om Microsoft Office 365 te (gaan) gebruiken. Bovendien kun je, wanneer je kiest voor Office 365, gebruik maken van een cloud omgeving van 1TB (OneDrive) en van de immens populaire en efficiënte dienst Skype.

 

Veilig mail verkeer

 Veiligheid en internet……het is en blijft een veelbesproken thema. Uiteraard kun je wat altijd en overal werken zelf een aantal zaken regelen waardoor je dit op een veilige manier doet. Echter is het minstens zo belangrijk om te weten dat bijvoorbeeld zaken als email goed, efficiënt en veilig zijn geregeld. Kiezen voor Microsoft Office 365 is kiezen voor betrouwbaar en veilig mail verkeer , is kiezen voor altijd en overal toegang tot zakelijk mail verkeer. Dit in tegenstelling tot kiezen voor mail via zogenaamde POP3/Imap mail diensten. Deze hebben de beperking dat je slechts via die computer waarop het mailprogramma is geïnstalleerd toegang hebt tot zakelijk mail verkeer als bijvoorbeeld MKB mail of ZZP mail. Bovendien is er een groot risico verbonden aan het werken met dit type mailverkeer. Immers, crasht de computer, dan ben je in veel gevallen de email kwijt.

Met Outlook in het Office 365 pakket ben je van deze nadelen verlost. Outlook is niet alleen eenvoudig in het gebruik, maar maakt bovendien gebruik van een Cloud omgeving. Crasht de computer, dan ben je niet al jouw zakelijk mail verkeer kwijt.

 

Toegang op verschillende device

 Verschillende voordelen Office 365 zijn inmiddels besproken. Er zijn uiteraard meer voordelen Office 365 te bespreken, maar eentje willen we er nog even uitpikken. Dit voordeel betreft de installatie op verschillende device, zoals pc, laptop, tablet en vanzelfsprekend de mobiele telefoon. Wanneer je kiest voor Office 365, dan kun je dit op verschillende device installeren zonder bijkomende kosten. Het grote voordeel hiervan is dat je niet steeds opnieuw hoeft in te loggen of aan te melden, maar je switcht eenvoudig van tablet naar mobiel naar laptop. En omdat je vanuit een Cloud omgeving werkt, beschik je altijd over de meest recente data.

 

En wat doe jij?

 De grote vraag is nu alleen nog wat jij besluit te gaan doen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om voor verschillende diensten te kiezen. Zo kun je kiezen voor een aanbieder van mail diensten, een provider voor een Cloud omgeving enzovoort…. Is dit efficiënt? Is dit praktisch en overzichtelijk? En, niet in de laatste plaats, is dit voordelig? Het antwoord op deze vragen is een eenduidig “nee”. Kies voor het gemak, de veiligheid en de toegankelijkheid van Microsoft Office 365. Dan ben je goed voorbereid op de toekomst, heb je alle diensten onder één dak, kun je altijd en overal werken en ben je ook nog eens heel voordelig uit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *