Telefonie

ISDN vervangen

Let op! ISDN gaat verdwijnen, vervang nu zo snel mogelijk.

De reden van noodzaak ISDN vervangen is dat KPN officieel heeft aangegeven op 1 september 2019 te stoppen met het aanbieden van enkelvoudige en meervoudige ISDN 1/2 diensten. Veel bedrijven maken nog gebruik van deze traditionele telefoniedienst en moeten gedwongen op zoek gaan naar een alternatieve oplossing.

Wat is ISDN

ISDN bestaat al sinds de jaren 90 en is dus een oude manier van meerdere gesprekken voeren onder een telefoonlijn. De techniek ervan was erg geliefd omdat telefoonverbindingen betrouwbaar waren en de geluidskwaliteit was goed.

Opvolger van ISDN

Dat ISDN vervangen wordt is dus best logisch. In de loop van de jaren is de technologie erg verbeterd en kan men nu makkelijker bellen over internet. Omdat ISDN niet meer geliefd was onder zakelijke klanten, besloten veel internet- en telefoonproviders VoIP aan te bieden.

ISDN wordt VoIP, bellen via internet. Wat natuurlijk erg goedkoop is en ISDN meer kosten maak dan een normale VoIP installatie omdat de gesprekken als worden verzonden als “datapakketjes”.

 

ISDN vervangen helpt u dan ook om extra kosten te vermijden. VoIP is ook veel handiger, aangezien iedereen tegenwoordig al internet lijn heeft. VoIP is een uitgebreidere versie van ISDN, maar dan niet meer op 2 aderige telefonie draad, VoIP telefoons kunnen namelijk aangesloten op bestaande internet lijn. waarmee je veel meer kan dan ISDN.

Denkt u aan Cloudopslag, je hebt geen grote telefooncentrales meer nodig. Ook is het mogelijk om met VoIP meerdere gesprekken gelijktijdig te voeren. Met ISDN was dit beperkt tot één of twee gesprekken, tenzij u een ISDN telefooncentrale had. Maar met het IP bellen kan dit nagenoeg oplopen tot onbeperkt aantal gesprekken.

Wat nog een cruciaal puntje is bij een VoIP abonnement is dat je geen tal aan kabels meer nodig heeft. Want het meeste deel gaat automatisch en draadloos naar de Cloud toe die alles opslaat.

Overstappen op VoIP

Wilt u uw ISDN vervangen? Overstappen naar een VoIP abonnement als vervanger van de oude ISDN centrale vrij simpel. Het is belangrijk om te weten of telefoontoestellen geschikt zijn voor de VoIP installatie. Als dit niet het geval is kunt u nieuwe geschikte toestellen ook bij ons aanschaven.

De prijzen verschillen enorm. Wij van Bridge IT helpen u dan ook om hier een verstandige keuze in te maken en zo voor het beste merk en model te gaan.

Handig is om ook alvast een beter beeld te krijgen over hoeveel er gebeld wordt in het bedrijf. Zo kunt voor de juiste model toestel gaan.

De overstap van ISDN naar VoIP is dan ook een investering die helemaal niet duur hoeft te zijn het voordeel is dat u wel meteen geld bespaart met de nieuwe manier van bellen.

Bij ons kunt u er dan ook optimaal van profiteren door onze snelle manier van vervangen en hoge service kwaliteit.


Mocht u geïnteresseerd zijn in een vervangingsregeling van ISDN naar VoIP? Dan helpen wij u graag verder en kijken we samen welk abonnement het beste is voor u organisatie. Want ISDN is echt verleden tijd, vooral met de huidige technologische ontwikkelingen die er in de afgelopen jaren zijn verbeterd en ontwikkeld. Wij horen graag meer van u over vragen en eisen over ISDN vervangen die u aan ons heeft! Bel ons gerust of stuur een mail naar info@bridgeit.nl !