ISDN STOPT – VoIP, het beste alternatief op ISDN vervangen | Managed Voice -Hosted VoIP

ISDN STOPT - VoIP, het beste alternatief op ISDN vervangen | Managed Voice -Hosted VoIP

ISDN is een afkorting die staat voor Integrated Services Digital Network, een vorm van digitale telefonie. Maar KPN stopt met ISDN. Op 1 september 2019 is het gebeurd met de enkelvoudige ISDN ½ en meervoudige PSTN die KPN aanbiedt. Veel bedrijven maken nog gebruik van deze traditionele telefoondienst. Voor deze organisaties wordt het dus zoeken naar een alternatief voor ISDN.

VoIP, het alternatief voor ISDN

Om te voorkomen dat je op 1 september 2019 ineens je telefoondiensten kwijt bent, is het verstandig om tijdig op te zoek te gaan naar een alternatief. Een van de betere keuzes is VoIP. VoIP telefonie staat voor Voice over IP. Je hebt natuurlijk al een internetverbinding, met VoIP gebruik je deze verbinding ook om mee te bellen. Je belt dus via het internet. Maar VoIP kan ook werken via intranet (dus een intern VoIP netwerk). Het ligt er maar net aan wat je het handigst vindt.

Het grootste voordeel van VoIP is dat je je fysieke telefooncentrale verplaatst naar de Cloud. Telefonie verandert op deze manier van hardware naar software. KPN stopt onder andere met ISDN omdat het niet veel geld meer oplevert, het is een dure service. VoIP is veel goedkoper en daarom is het ook veel aantrekkelijker om voor VoIP te kiezen.

 

Daarnaast is VoIP veel veelzijdiger dan ISDN, er is veel meer mogelijk ten opzichte van bellen op de traditionele manier. Zo kan je overal bellen waar je internet hebt. Of je nou thuis werkt of op vakantie bent, met VoIP kan je overal mensen bellen en telefoontjes ontvangen vanuit de zaak. Verder kan je ook andere functies makkelijk instellen, zoals het gebruik van doorschakeling of het aanmaken van een belgroep. Met VoIP kan je heel makkelijk je belcentrale optimaliseren zodat je de beste service kunt leveren aan de klant.

Stap nu al over

Dat ISDN stopt kan niemand tegenhouden, het is daarom verstandig om nu al een overstap te maken op bijvoorbeeld VoIP. Zo gun je jezelf alle tijd op te wennen aan je nieuwe systeem voordat ISDN definitief verdwijnt.